Сдружение “Традиционни сурово-сушени месни продукти”

ГАРАНТ ЗА КОНТРОЛИРАНО КАЧЕСТВО
 
 

Новини

СДРУЖЕНИЕ “ТРАДИЦИОННИ СУРОВО-СУШЕНИ МЕСНИ ПРОДУКТИ“ ЗАЩИТИ И ПЕТИЯ МЕСЕН ПРОДУКТ КАТО ХТСХ В ЕС „ПАСТЪРМА ГОВЕЖДА“

„Пастърма говежда“ е сурово-сушен деликатес с вкус и мирис на зряло говеждо месо, без подправки. Тя е пресован месен продукт, приготвен от нераздробено прясно говеждо месо и спомагателни материали чрез осоляване, сушене, пресоване и e подходящ за директна консумация. Спецификата на вкусовата характеристика се дължи на...

Прочети новината

ПОКАНА за редовно годишно общо отчетно събрание

П О К А Н А Националният съвет на Сдружение традиционни сурово – сушени месни продукти /СТССМП/ на основание на чл.26 от ЗЮЛНЦ свиква РЕДОВНО ГОДИШНО ОБЩО ОТЧЕТНО СЪБРАНИЕ На 20 януари 2017 г. от 13.00 часа в хотел НОВОТЕЛ ПЛОВДИВ - гр. Пловдив при следния дневен ред: Приемане на годишен отчетен доклад за дейността на СТССМП за 2015...

Прочети новината

МЕСОМАНИЯ 2016

Специализираното международно изложение «МЕСОМАНИЯ 2016» ще се проведе от 09 до 12 ноември 2016 г. в Интер Експо Център гр. София. Всички зали ще бъдат заети с изложбите МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД и ДРИНК, САЛОН НА ВИНОТО и СИХРЕ. В изложението ще участват както български, така и чуждестранни компании:...

Прочети новината

Участие на СТСМП във ФУДТЕХ 2016, Пловдив

От 24 до 28 февруари 2016 г. за поредна година се проведе 22-то изложение „ФУДТЕХ“ в гр. Пловдив, съвместно с още 5 изложения – Винария, Агра, Апи България, Хорека Пловдив, БиоАгра. За първа година в 11 палата на щанд 49К участва и Сдружението. Щандът беше изграден в стил стария Пловдив, както е на Винария. Изложението взеха участие с...

Прочети новината

СДРУЖЕНИЕ“ТРАДИЦИОННИ СУРОВО-СУШЕНИ МЕСНИ ПРОДУКТИ“ ВЕЧЕ ИМА ЧЕТИРИ МЕСНИ ПРОДУКТИ С ОЗНАЧЕНИЕТО ХТСХ

На 14.12.2015 . в МЗХ Сдружението представи пред медиите защитените месни продукти като Храна с традиционно специфичен характер/ХТСХ/. „България заема осмо място в Европейския съюз по общ брой регистрирани продукти, вина и спиртни напитки със защитени наименования. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава...

Прочети новината

КАЙСЕРОВАН ВРАТ ТРАКИЯ Е ЧЕТВЪРТИЯ ПРОДУКТ ПОЛУЧИЛ ОЗНАЧЕНИЕТО ХТСХ НА ЕС

“Кайсерован врат Тракия“ е публикуван в Официалния вестник на ЕС от 05.12.2015 г., с Регламент  2015/2257 от 04.12.2015 г.. Съгласно Регламента под наименованието на продукта, ще се изписва “приготвен в съответствие традициите на България“. Кайсерован врат „Тракия” е деликатес, който се радва на голям потребителски интерес. Приготвя се...

Прочети новината

ПОКАНА за редовно годишно общо отчетно-изборно събрание на СТССМП

П О К А Н А Националният съвет на Сдружение традиционни сурово – сушени месни продукти /СТССМП/ на основание на чл.26 от ЗЮЛНЦ РЕДОВНО ГОДИШНО ОБЩО ОТЧЕТНО ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ На 06 ноември 2015 г. от 13.00 часа в хотел НОВОТЕЛ ПЛОВДИВ - гр. Пловдив при следния дневен ред: Приемане на годишен отчетен доклад за дейността на СТССМП ЗА 2014...

Прочети новината

Промоционална програма

СТССМП кандидаства по промоционална програма -“Европейски традиционни месни специалитети: качеството -...

Прочети новината

Три български традиционни сурово-сушени месни продукти получиха означението на ЕС за ХТСХ

Схемата за качество Храни с традиционно специфичен характер, по която България регистрира няколко продукта в Европейския регистър на Храните с традиционно специфичен характер (ХТСХ). България вече има регистрирани няколко Храни с традиционно специфичен характер (ХТСХ) в Европейския регистър, като заявленията бяха подадени...

Прочети новината

Запазени наименования на традиционни български месни продукти

През 2012 г. сдружението успя да изпрати за разглеждане в Европейската комисия документите на шест традиционни български месни продукта - говежда пастърма, кайсерована пастърма, роле “Трапезица”, врат “Тракия”, филе “Елена”, луканка “Панагюрска”. Очаква се още пет вида луканки да бъдат произвеждани по стара българска...

Прочети новината